2009. február 4., szerda

Mi ez a blog?

Sziasztok!

Ez egy olyan hely az interneten, ahol szabadon megoszthatjuk egymás hitbéli tapasztalatait és előítéletek nélkül megbeszélhetünk fontos, aktuális kérdéseket Istennel kapcsolatban. Mi az Ő akarata és hogyan akarja ezt véghezvinni énbennem? Erre akkor fogjuk megkapni a választ (mégpedig személyesen Tőle, a Szent Lélek irányítása által), ha személyes kapcsolatba kerülünk az Úrral és ápoljuk is ezt a kapcsolatot, ha Istenből és Úrból én Istenem és én Uram lesz. (Jn20:27-29) Tehát először is alaposan meg kell ismerjük Őt.

"Hogyan ismerhetjük meg Istent?"
Ez lesz az első bejegyzés címe. (Vasárnap, azaz ma délutántól.) De először térjünk rá a "Mi ez a blog?" kérdésre. :) A magja az egésznek az, hogy hetente felkerül egy kérdés (nekem van jópár ötletem, de az lenne a legjobb, ha ez a Ti javaslataitok alapján alakulna), amely kérdés igazából megjelöli a témát, amivel azon a héten foglalkozunk. A bejegyzésben én megpróbálom legjobb tudásom szerint meg is válaszolni a kérdést, azonban azt remélem, hogy a dolog amennyire lehet, interaktív lesz, azaz hozzászóltok majd: szerintem így van, szerintem úgy van. A cél: eljutni ezáltal arra, hogy Isten szerint hogy van. :)
Az útvesztőkön való eligazodáshoz kérjük a Szent Lélek vezetését! Ezt mindenki tegye meg személyesen: imában kérve a mi Atyánkat az Úr Jézus Krisztus nevében. És a Lélek jelenlétében pedig forduljunk Isten szavához, a rendelkezésünkre álló legeslegbiztosabb kiindulási alaphoz, a Bibliához. Ezt bárki leveheti a polcról, fönnt van az Interneten is (www.biblia.hu) és hűen számol be Isten akaratáról és a történelemről. Ahogyan Pál apostol mondta:
"A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2Tim3:16-17)

Márpedig mi a cselekedeteink szerint leszünk megítélve.
"Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint." (Mt16:27)
"Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt." (2Kor5:10)
"És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint." (Jel20:12-13)

De az Ő végtelen szeretetéből és kegyelméből üdvözülhetünk.
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn3:16)

Az Úr áldjon meg a mi utainkban és tartson meg minket az Ő napjára. Úgy legyen.

5 megjegyzés:

  1. Szóval Te mit mondasz, hogyan ismerhetjük meg? Mert erről nem írtál, csk a mi megítéltetésünkről:)
    Szóval Neked mi a véleményed? Valami sejthető, de tudnál egy kicsit pontosabban fogalmazni?:)
    Szerintem is fontos a Szentírás, mint az Istennel való kommunikáció egyik eszköze, de csak az egyik!
    Amúgy egész életünkben úton vagyunk, de valahogy meg kéne próbálnunk rányitni a szemünket a mindennapokban, valahogy nézőpont kérdése. Hogy mindig ott legyen a gondolatainkban, a dolgokhoz való hozzáállásunkban. Nekem még nagyon két részre tagozódik az életem: amikor imádkozom, v Istenes dolgokkal foglalkozom, meg amikor nem. Pedig teljesen, meg egész nap át kéne hatnia, pl. h tudjam, h nem csak magamnak köszönhetek mindent... Sokszor azért nehéz megismerni Istent, mert szívesebben nézem magam:)
    De ez jó kérdés volt, köszi! Csak nyilatkozz meg Te is, mert így nehéz rá reagálni.

    VálaszTörlés
  2. Szia Szirom!

    Huhú, köszi, végre egy hozzászólás! :)
    Ezt még csak bevezetésnek szántam, hogy egyáltalán mi ez az egész. Az oldal jobb fölső sarkában van a "Következő heti kérdés" címszó alatt, hogy a következő heti (a blog történelmében első, vuhú!) kérdés lesz a "Hogyan ismerhetjük meg Istent?" kérdés. Hamarosan megnyilatkozom, már készültem, legkésőbb holnap délben felrakom.
    Sziasztok!

    VálaszTörlés
  3. Jajj, és a lényegre elfelejtettem válaszolni, ne haragudj!
    "Sokszor azért nehéz megismerni Istent, mert szívesebben nézem magam"
    Dejó, hogy ilyen őszinte tudsz lenni magaddal!
    Azt hiszem ez mindenkivel így van különben. Ha az ÉN-ünk kerül a középpontba, nem Krisztus, ott kezdődik a baj. (Van is egy angol szójáték erre, hogy a bűn [sin] közepén mindig az én [I] áll).)
    Az önmagunk nézéséről eszembe jutott egy rész Jakab leveléből, idézem:
    "Mert ha valaki hallgatója az ígének és nem megtartója, az ilyen hasonlatos ahhoz az emberhez, a ki tükörben nézi az ő természet szerinti ábrázatát:
    Mert megnézte magát és elment, és azonnal elfelejtette, milyen volt.
    De a ki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad a mellett, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, az boldog lesz az ő cselekedetében." (Jak1:23-25)
    Csodálkozzunk rá Istenre és az Ő csodáira és olyan gyönyörűséget találunk, hogy nem lesz kedvünk mással foglalkozni. Ahogy a példázat írja:
    "Ismét hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, a melyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét a mije van, megveszi azt a szántóföldet."
    Szenteljük oda magunkat Istennek, teljes lényünkben. Húzzuk az Ő igáját, mert gyönyörűséges az és könnyű.
    Sziasztok, az Úr legyen velünk, holnap délután felrakom az első kérdést: Hogyan ismerhetjük meg Istent?

    VálaszTörlés

Hozzászólna / hozzászólnál? A dobozba írva megteheti / megteheted.